Brandweer vliegbasis Woensdrecht ingezet voor calamiteiten industrieterrein De Kooi in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - De brandweer van vliegbasis Woensdrecht rukt vanaf volgende week ook uit voor calamiteiten op het aangrenzende industrieterrein De Kooi in Hoogerheide. De samenwerking tussen de brandweerkorpsen van de Koninklijke Luchtmacht en Midden- en West-Brabant wordt maandag bekrachtigd.
Nu de brandweerkorpsen de handen ineen slaan kunnen calamiteiten sneller worden bestreden. Er wordt geen onderscheid gemaakt in het type uitrukken. "Een eenvoudige containerbrand of een ogenschijnlijk kleine brandmelding kan ook tot een ernstig incident leiden", zegt burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.

Veiligheid
De brandweer in de gemeente Woensdrecht bestaat uit vrijwilligers. Adriaansen: "De inzet van de brandweer van de vliegbasis is een mooie aanvulling hierop. Door deze samenwerking maken we De Kooi veiliger."

De brandweer Midden- en West-Brabant werkt al langer samen met de brandweer van vliegbasis. Bijvoorbeeld door inzet van materieel en manschappen bij grote incidenten. Ook wordt er samen geoefend. "Deze nieuwe werkwijze is een volgende stap en is een mooi voorbeeld van civiel-militaire samenwerking", aldus de burgemeester.