Doodzieke zeearend uit de Biesbosch was inderdaad vergiftigd

10 maart 2016 om 11:48
nl
De doodzieke zeearend uit de Biesbosch die eind februari werd gevonden in de Slikken van de Heen, was inderdaad vergiftigd. Dat blijkt uit onderzoek van de braakbal die bij het dier werd gevonden. Stichting Het Zeeuwse Landschap gaat aangifte doen.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Het gif zou op een dode vogel zijn aangebracht. Het aas was waarschijnlijk bedoeld om vossen of havikken te vergiftigen.
GifZeer waarschijnlijk heeft zeearend het de vogel in de buurt van zijn vindplaats bij Sint-Philipsland opgegeten. Wat voor gif de zeearend binnen heeft gekregen, wordt in belang van het onderzoek niet bekend gemaakt.
Dat de vogel de vergiftiging heeft overleefd is te danken aan de snelle vondst door een boswachter en de behandeling van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert.
GezondDe zeearend vliegt inmiddels weer gezond rond. Dinsdag werd hij gesignaleerd in de Arkemheense polder nabij Nijkerk.
Toezichthouders zullen de komende tijd het gebied extra in de gaten houden. Stichting Het Zeeuwse Landschap roept bezoekers van het natuurgebied op om verdachte zaken rondom de Slikken van de Heen meteen  bij de stichting of politie te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.