Groot witwasonderzoek Eindhoven: OM eist 7 miljoen terug van steenrijke Grasshopper-baas (42)

11 maart 2016 om 14:21
nl
Het Openbaar Ministerie eist ruim 7 miljoen euro terug van de voormalige eigenaar van coffeeshop The Grasshopper. Dat bevestigt zijn advocaat Peter van de Laar aan Omroep Brabant. De 42-jarige Eindhovenaar, een bekende uit de wietwereld, is de spil in een groot witwasonderzoek naar crimineel verkregen geld. Zo is er beslag gelegd op 69 panden die op zijn naam staan.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Onderdeel van het grootschalige onderzoek was een groots opgezette inval in een villa aan de Vogelkerslaan in Eindhoven, eind februari. Daarbij waren politieagenten en gemaskerde en gewapende militairen van Defensie betrokken. In totaal werkten 110 mensen mee aan de grootschalige actie.
In het onderzoek controleert de gemeente Eindhoven of de panden van de voormalige coffeeshopbaas aan de regels voldoen op het gebied van veiligheid en vergunningen. Tot die tijd is er beslag gelegd op de panden.
ZIE OOK: 'Bewoners van tientallen panden waarop beslag is gelegd, niet meteen op straat'
Kort gedingDaar wil raadsman Van de Laar liever vandaag dan morgen een einde aan maken. Hij spant dit weekend een kort geding aan om te proberen de beslaglegging op de panden, auto, administratie en andere spullen van zijn cliënt op te heffen. “Mijn cliënt was en is onschuldig. Nu begint alles weer opnieuw.”
Het Openbaar Ministerie heeft de hoofdverdachte al lang in het vizier. Ze vermoedt dat de Eindhovenaar crimineel verkregen geld witwast via onroerend goed. Onlangs werd hij veroordeeld voor witwassen. Onlangs werd hij veroordeeld voor witwassen. Daarvoor werd er nog 20 kilo wiet in zijn garage aangetroffen, maar daarvoor is hij nooit veroordeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.