Snoepwinkel verstandelijk beperkte Christy na vijf jaar naar groter pand: 'De verf is nog nat'

NEUNEN - Vrijdagmiddag was het eindelijk zo ver: na bijna een maand gesloten te zijn, kon Christy haar winkel weer open gooien. Ze is verhuisd naar een nieuwe locatie, het oude ABN Amro pand in Nuenen. De burgemeester opende de winkel officieel om 16 uur. Maar het was wel een dag met een rouwrandje. Want oma mocht het niet meer meemaken.
Een uur voor de officiële opening was ze nog bezig met de laatste voorbereidingen. De kast waar de snoepboeketten in moeten komen, moest nog afgemaakt worden: "De verf is nog nat!" Toch heeft ze wel veel zin in de opening en de nieuwe winkel, het is namelijk groter, ze heeft meer spullen en kan exclusief blijven: Ïk zie het als een nieuw begin, een nieuwe start."

Oma
Maar toch vond Christy het moeilijk haar oude winkeltje te verlaten. En dat had alles te maken met oma. "Mijn oma heeft in mijn andere winkel drie jaar gestaan", vertelt Christy. "Ze is inmiddels helaas overleden. Ik had een heel diepe band met oma. Vandaar dat ik eerst iets had van: in de vorige winkel zat haar energie. Maar die neem ik nu mee hier naar toe."

Erica, de begeleidster van Christy, deelt haar enthousiasme: "Ik heb er ontzettend veel zin in! We hebben heel hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen en we kijken er dan ook heel erg naar uit om het lintje door te laten knippen door de burgemeester en Sweet Surprises te heropenen!"

Bij de opening is haar hele familie aanwezig en Christy is ze dan ook erg dankbaar: "Ik vind het heel erg fijn dat we dit nog kunnen doen!"

Vijf jaar geleden heeft Christy Sweet Surprises opgericht. Ze kon namelijk geen stage vinden en wilde eigenlijk gewoon heel graag een winkel openen. Met hulp van haar familie is dit haar uiteindelijk gelukt.