Schrijfster Nathalie Pagie uit Bavel vlogde op het Boekenbal: 'Geen excessen gezien'

EINDHOVEN - Schrijfster Nathalie Pagie uit Bavel, bekend van haar thriller Paradijsvogels, was een van de gelukkigen om afgelopen weekend gast te zijn op het meest gewilde feest van Nederland: het Boekenbal. Met haar mobieltje maakte ze samen met collega-schrijver Joyce Spijker een videoblog. "Het is zien en gezien worden. Wij waren er vooral om onze naamsbekendheid te vergroten."

Afgelopen weekend was het boekenbal. Als start van de boekenweek. In de Stadsschouwburg in Amsterdam was de grote zaal omgetoverd tot een Berlijnse nachtclub uit de jaren dertig. Het thema is dit jaar Duitsland, met als motto 'Was ich noch zu sagen hätte'.

Nathalie Pagie was ook uitgenodigd. "Hoe dat precies gaat is me niet duidelijk. Het CPNB benadert uitgevers en die zetten dan hun schrijvers op de gastenlijst. Het was de tweede keer voor mij. In 2014 was ik er ook."


Mobieltje
Pagie was er met collega-schrijver Joyce Spijker. Samen maakte ze een videoblog, met sfeerimpressies en interviews met onder meer Eric Corton en Floortje Dessing. "We hadden van tevoren niet gevraagd of dat mocht, we deden het gewoon. Met m'n mobieltje. Was best wel wennen."

Hoe je de camera vasthoudt bijvoorbeeld. "Floortje Dessing maakte me erop attent dat ik tijdens het filmen de telefoon verkeerd hield. Maar ja, het was de eerste keer. We zijn geen professionals. Het ging ons vooral om onze naamsbekendheid te vergroten. Dat is best wel gelukt denk ik, het filmpje is al flink gedeeld."Hakken
Het boekenbal, dat dit keer voor de 65ste keer werd gehouden, staat bekend als een soort Sodom en Gommora. Het wordt het wildste en meest gewilde feest van Nederland genoemd.

"Drank hebben we wel gezien, BN'ers ook, maar voor het geflikflooi 'achter de gordijnen' gingen we wellicht te vroeg naar huis. dat heb ik niet gezien. Om één uur hield ik het niet meer. M'n hakken deden enorm pijn."

Druk met vierde boek
Pagie, die drie dagen in de week bij de gemeente Zundert werkt, is druk met haar vierde boek. En op verzoek van de uitgever gaat ze een serie thrillers schrijven rond het journalistenduo Linders en Martinez dat de hoofdrol speelt in Paradijsvogels. Wanneer het uitkomt is nog niet bekend

De boekenweek duurt nog tot en met zondag 20 maart.
Deel dit artikel: