Bavaria wint rechtszaak over reclameslogan ‘Zo. Nu eerst…’

DEN HAAG/ LIESHOUT - Internetbedrijf Your Hosting in Zwolle moet van de rechter stoppen met de slogan 'Zo. Nu eerst naar de cloud'. Bavaria in Lieshout heeft dat via een kort geding afgedwongen, omdat het volgens de bierbrouwer te veel lijkt op hun slogan 'Zo. Nu eerst een Bavaria'.
De Haagse rechter oordeelt in het kort geding aangespannen door Bavaria, dat Your Hosting met haar uiting inbreuk maakt op de auteursrechten van Bavaria.

Vergelijkbaar
De Bavaria-slogan werd al in 1985 in opdracht van de bierbrouwer ontwikkeld door een reclamebureau. De bierproducent heeft de leus vastgelegd als woordmerk en vindt 'Zo. Nu eerst naar de cloud' er te veel op lijken.

Your Hosting is een onderneming die internetdiensten aanbiedt, waaronder clouddiensten. 'Zo. Nu eerst naar de cloud' is één van de tien slogans die het bedrijf hanteert en was onder meer te horen in reclamespotjes bij BNR Nieuwsradio.

Het bedrijf vindt dat je geen normaal Nederlands kan monopoliseren voor reclame-uitingen. Maar de rechter oordeelt dus anders.

Meer over dit onderwerp:
bavaria slogans reclame your hosting rechtszaken