Middenvelder Dominique Kivuvu (28) naar FC Oss

OSS - Dominique Kivuvu speelt komend seizoen voor FC Oss. De verdedigende middenvelder met Angolese roots traint vanaf volgende week al mee met de ploeg van Reinier Robbemond, maar is vanaf 1 juli pas speelgerechtigd. Hij tekent een contract tot de zomer van 2017.

Peter Bijvelds, directeur van FC Oss, is zeer te spreken over zijn komst. Hij ziet in Kivuvu een prima versterking. “Dominique brengt een bak aan ervaring mee en is fysiek sterk. Hij is een echt winnaarstype die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan.”

'Ik kan niet wachten om weer wedstrijden te spelen'
Kivuvu zelf heeft weer zin om op de Nederlandse velden aan de slag te gaan. “Ik heb in oktober mijn contract in Angola laten ontbinden. Daar was ik ver van mijn familie en kreeg het gevoel dat mijn teamgenoten het niet altijd konden opbrengen om er vol voor te gaan. Ik wil juist alles winnen.”

FC Oss is voor Kivuvu geen onbekend terrein. Hij trainde hier in 2014 al eens twee maanden mee en heeft daar positieve ervaringen aan overgehouden. “Het is een leuke groep en fijne club. Ik ben al een tijdje transfervrij, dus ik kan niet wachten om weer wedstrijden te spelen.”

Meetrainen bij NEC
Kivuvu (28) houdt momenteel zijn conditie op peil bij zijn oude club NEC. Daar speelde hij 89 officiële duels van 2006 tot 2010.

Na zijn periode bij de Gelderlanders zette Kivuvu zijn krabbel onder een driejarige overeenkomst bij het Roemeense CFR Cluj, waarmee hij in het eerste jaar uitkwam in de poulefase van de Champions League.

Angolese clubs
Een seizoen later werd de nieuweling verhuurd aan Mjällby AIF. Sinds 2015 speelde hij voor de Angolese clubs Kabuscorp SC en Progresso Sambizanga.
Meer over dit onderwerp:
dominique kivuvu fc oss voetbal transfers
Deel dit artikel: