Schaatsers aan de kant, IJslanders nemen ijsbaan Eindhoven over [FOTO’S]

20 maart 2016 om 00:59 • Aangepast 21 november 2020 om 11:51
nl
Liefst 1800 paardenliefhebbers kwamen zaterdag van heinde en verre naar Ice Horse Eindhoven. Dit is een internationaal evenement waar IJslanders op imposante wijze over het ijs rennen.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Het was de eerste keer dat Ice Horse in Eindhoven gehouden werd. De vierhonderd meter lange schaatsbaan - waar normaal schaatsers rondjes maken - werd nu overgenomen door paarden.

“In totaal zijn er negentig ruiters en paarden in het IJssportcentrum Eindhoven. Er zijn ruiters van negen verschillende nationaliteiten”, vertelde Els Corstens, mede-organisator van het evenement.

Wachten op privacy instellingen...

HoogtepuntHet uiteindelijke hoogtepunt bleek de speedpace waarbij de ruiters met hun IJslanders in volle vaart over het ijs gaan. Het gemiddeld wat kleinere paard ontpopt zich op het ijs tot een vurig en snel dier. Het publiek geniet zichtbaar van de races en juicht ze luidruchtig toe.
Het is een bijzonder gezicht om de ruiters met hun paarden op het ijs bezig te zien. De een rijdt nog harder dan de ander. Tegelijkertijd vraag je je ook af hoe de dieren zich staande weten te houden.
Speciale nagelsVolgens Corstens voelen de dieren zich op hun best op het ijs. “Met behulp van speciale nagels onder de hoeven kunnen de dieren zich heel goed bewegen op het ijs.” De organisatoren waren na afloop erg tevreden over het evenement. Dankzij het groot aantal bezoekers en omdat alle paarden zich prima staande hebben gehouden.
Onze fotograaf stond zaterdagmiddag langs de ijsbaan en maakte foto’s. De fotoserie is hier te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.