Wie heeft er geen kinderfeestje gevierd? Golfslagbad De Tongelreep in Eindhoven in gevaar

22 maart 2016 om 17:51
nl
Als het aan de gemeente Eindhoven ligt, sluit het golfslagbad De Tongelreep in september. Harrie van der Meijden wil daar echter een stokje voor steken. Hij richtte de Facebookpagina ‘Tongelreep moet blijven’ op en 1700 mensen lieten weten dat ze ook willen dat het bad openblijft.
Profielfoto van Kersten Anne
Geschreven door
Kersten Anne

Iedereen in Zuidoost-Brabant heeft er wel eens een kinderfeestje gehad: golfslagbad De Tongelreep. Helaas ziet het er voor de kinderzwemfeestjes van de toekomst niet zo rooskleurig uit, de gemeente wil namelijk dat het zwembad sluit. Het is namelijk niet hun taak om een zwemparadijs te runnen.
MisverstandVolgens Harrie van der Meijden gaat het om een misverstand. “Ik snap dat het niet de taak van de gemeente is om een zwemparadijs te runnen, maar het gaat hier niet om een zwemparadijs. Het is een leuk zwembad met glijbanen.”
In Eindhoven zijn volgens Harrie ook geen vervangende voorzieningen. “Ik ben twee keer in de week in het golfslagbad en ik zie dan hoeveel plezier er wordt beleefd in het bad. In Eindhoven is daar geen andere plek voor. De Tongelreep is erg belangrijk voor de stad.”
Verkeerde keuzesHarrie heeft de begroting van het zwembad bekeken en is van plan dinsdagavond kritische vragen te stellen: “Ik wil weten waar het geld van de prijsstijging is gebleven en waarom er in de eerste plaats prijsstijgingen waren. Ik heb de begroting bekeken en in het verleden zijn er verkeerde keuzes gemaakt, maar daar moeten de burgers nu geen slachtoffer van worden.”
Dinsdagavond is de inspraakavond bij de gemeente, waar Harrie namens 1700 mensen duidelijk zal maken wat hij wil. Dit bestaat onder andere uit het openhouden van het bad, het renoveren waar nodig en het verlagen van de toegangsprijzen.
Meerdere optiesDe gemeente heeft meerdere opties voor De Tongelreep liggen, maar in alle gevallen verdwijnt het golfslagbad. Het plan is om het bad om te vormen tot familiebad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.