Feest in de Efteling: nieuwste attractie Pinokkio wordt geopend

KAATSHEUVEL - Het nieuwste sprookje in de Efteling wordt woensdag geopend: Pinokkio krijgt een plekje in het Sprookjesbos. De bezoekers moeten nog een dag wachten want het publiek kan er donderdag pas bij. Maar Omroep Brabant krijgt alvast een sneak peek.

Pinokkio heeft een plekje gekregen naast Roodkapje in het Sprookjesbos. Daar hoort hij ook thuis, aldus de Efteling. Volgens het pretpark in Kaatsheuvel past Pinokkio goed in de Efteling, maar wordt er wel een eigen draai aan het sprookje gegeven met 'een knipoog naar het originele Italiaanse verhaal' uit 1883.De Efteling toonde eerder al een schets van het eerste onderdeel van het nieuwe sprookje dat gebouwd wordt rond Pinokkio. Half oktober werd begonnen met de bouw van het sprookje over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden.

Interactieve elementen
Het 29e sprookje in het Sprookjesbos bestaat uit meerdere onderdelen met interactieve elementen.

Het oorspronkelijke verhaal heeft een gruwelijk eind. De tot leven gewekte houten pop wordt in de versie van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi opgehangen. Maar dat is in de Efteling niet te zien. "We geven het verhaal een eigen draai, zodat het leuk is voor kinderen", liet het attractiepark eerder weten.

Twee miljoen
Bezoekers beginnen bij de werkplaats van Gepetto en lopen vervolgens door het sprookje heen. Voor het nieuwe sprookje heeft de Efteling twee miljoen euro uitgetrokken.

Op 9 september ging de musical 'Pinokkio' in première in het Efteling Theater. Tot en met 28 maart kan de voorstelling worden bezocht.
Deel dit artikel: