Extrema Outdoor: grote namen en frisse talenten op 21e editie

BEST - Loco Dice, Flux Pavilion, Sub Focus, DJ Sneak en Kölsch: dancefestival Extrema Outdoor pakt opnieuw groots uit tijdens de 21e editie. De organisatie maakte woensdagochtend haar complete line-up bekend. Extrema Outdoor vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 juli aan recreatiestrand Aquabest, vlakbij Eindhoven.
Met de line-up borduurt de organisatie voort op de koers die vorig jaar werd ingezet. Dat houdt in: minder mainstream namen, maar een programma waarin meer ruimte is voor aanstormende talenten en artiesten die weinig in Nederland te zien zijn.

Grootmeester in de techno
De artiesten zijn verdeeld over vijf verschillende podia. Op een van deze vijf podia beklimt techno-grootmeester Carl Cox de planken. De Britse diskjockey is gastheer en neemt speciaal voor die gelegenheid een aantal vrienden mee, zoals Loco Dice.

Andere namen die zijn te bewonderen op het podium van Carl Cox zijn de Brit John Digweed, vinylkoningin Cassy, Jon Rundell en de aanstormende dj-talenten Michel de Hey en Chris Stussy.

'Levende legende'
Op het verhuisde Quartz-podium zijn onder anderen dubstepgrootheid Flux Pavilion, Sub Focus & ID, Dimension en de Nederlands housepionier Joost van Bellen te bewonderen. Nieuw dit jaar is de House Of God, een area waar Danny Tenaglia een extra lange set komt draaien.

Volgens Extrema gaat het om een unieke set, omdat deze ‘levende legende’ in de afgelopen tien jaar pas vier keer eerder te zien was in Nederland.

Prestigieuze prijs
Behalve de bekendmaking van de line-up, kwam woensdag ook het bericht naar buiten dat Marcel Mingers, oprichter van Extrema, een prestigieuze danceprijs heeft gewonnen: de Lifetime Achievement Award. Die prijs kreeg hij voor zijn verdiensten in de dancescene.
Meer over dit onderwerp:
best extrema outdoor festivals line-up