De Pollepel maakt doorstart zonder hulp van de gemeente Tilburg

TILBURG - De Pollepel in Tilburg is gered. Het sociaal eethuis heeft sluiting afgewend, want het gaat samenwerken met Stichting Raakveld. Dit is een zogeheten creatieve zorgwerkplaats. De Pollepel zou woensdagmiddag de deuren moeten sluiten, omdat het geen subsidie meer krijgt van de gemeente.
Klanten van De Pollepel kunnen vanaf maandag terecht bij het pand van Stichting Raakveld. Beide partijen zijn tevreden met deze oplossing. “Ik ben blij dat we gaan samenwerken met Raakveld”, aldus Pauline Penners, vaste medewerkster van De Pollepel.

'Mes snijdt aan twee kanten'
Zjef Naaijkens van Stichting Raakveld is ook verheugd. “Het mes snijdt aan twee kanten nu. Wij helpen De Pollepel en De Pollepel helpt ons. Wij hebben destijds ingetekend op de subsidie voor sociale eetvoorzieningen bij de gemeente, maar wij kwamen hiervoor niet in aanmerking. Dat is ‘Resto van Harte’ geworden.”

Nu gaat de stichting dus zonder subsidie en hulp van de gemeente samenwerken met De Pollepel. “Participerende burgers, dat wil de gemeente ook”, zegt Naaijkens.

Uitbreiding
Het Raakveld gaat geen speciaal horecabedrijf beginnen. Naaijkens: “Wij gaan onze dagactiviteiten uitbreiden en niet een apart horecabedrijf beginnen of zo. Het hoe en wat zal de tijd leren, maar de klanten van De Pollepel kunnen in ieder geval bij ons terecht.”