Mario Captein moet vertrekken als directeur bij Helmond Sport: 'Ik zal het moeten accepteren'

HELMOND - Directeur Mario Captein vertrekt aan het einde van het seizoen bij Helmond Sport. Volgens de website van de club uit de Jupiler League gebeurt dit in goed overleg. "Beide partijen zijn toe aan een nieuwe uitdaging", zo is de lezing van het bestuur. Captein zelf ziet het anders.

Directeur Mario Captein zal per 30 juni vertrekken bij de club, zo is de mededeling op de website van Helmond Sport. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

"Na een eerder dienstverband is Mario Captein bijna vier jaar verbonden geweest aan Helmond Sport in de directie", zo meldt Philippe van Esch, voorzitter van Helmond Sport. "Met veel enthousiasme heeft Mario zijn werk verricht voor Helmond Sport. Maar na deze periode zijn beiden partijen toe aan nieuwe uitdagingen en derhalve is gezamenlijk besloten dat de wegen zullen scheiden."

Gezamenlijk overleg?
Maar het 'gezamenlijk overleg' ligt wat genuanceerder. "Het bestuur heeft besloten om het contract niet te verlengen", zegt Mario Captein. "Eigenlijk had ik dat niet verwacht. Zo gaat dat en we hebben ook zeker geen ruzie. We liggen niet mijlenver van elkaar, maar soms gaat dat zo in de voetballerij. Ik zal het moeten accepteren."

Dat Helmond Sport op een zeer teleurstellende zeventiende plaats staat in de Jupiler League heeft met het vertrek van Captein te maken. "Als algemeen directeur ben je daar ook verantwoordelijk voor", zo zegt hij. "Natuurlijk wordt dat meegenomen. Maar er zijn meerdere factoren."

Nieuwe structuur
“Helmond Sport is bezig zich te oriënteren op een nieuwe structuur. Daar zal binnen een aantal maanden meer duidelijkheid over zijn. De lopende zaken zullen tot het einde van het seizoen mede worden opgepakt door gedelegeerd bestuurslid Theo Glaudemans”, laat Van Esch nog op de website van de club weten.

Meer over dit onderwerp:
voetbal helmond sport mario captein
Deel dit artikel: