Mega cokevangst Drimmelen in zes foto’s: politie onderzoekt codenamen ‘Nerd’ en ‘Fox’

DRIMMELEN - De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht foto’s laten zien van de enorme lading coke die vorige week werd aangetroffen in de haven van Antwerpen. Deze partij had een straatwaarde van 150 miljoen euro en was vermoedelijk bestemd voor Brabant. De politie hield twee verdachten aan in Drimmelen en Breda.
De partij van bijna 5000 kilo cocaïne werd tussen de ananassen in een container aangetroffen. De politie meldt in Opsporing Verzocht dat op de pakketten afkortingen van codenamen waren gestempeld, zoals Nerd, Fox en Tisso. Deze codenamen zijn waarschijnlijk van Nederlandse criminelen.

ZIE OOK: Geweldsgolf met liquidaties gevreesd na enorme drugsvangst: 'Transporteurs veiliger in politiecel'

Geweldsgolf
De politie vermoedt dat de recente cocaïnevangst in Antwerpen tot een geweldsgolf leidt die mensen hun leven gaat kosten. Ze roept in Opsporing Verzocht betrokkenen dan ook op om zich te melden. De politie kan bescherming bieden, zo geeft een woordvoerder in het programma aan. “Er is in het verleden gemoord om zulke partijen verdwenen drugs." Een voorbeeld van zo'n wraakactie is de moord op Rinus Moerer uit Steenbergen.

Dinsdagochtend werd in Bergen op Zoom een 44-jarige man opgepakt in verband met de megasmokkel. Een man die vorige week in Drimmelen werd opgepakt in deze zaak is inmiddels vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte.

ZIE OOK: 5000 kilo cocaïne = een avond snuiven voor 5 miljoen mensen

Een derde verdachte, een 51-jarige man uit Breda, zit nog wel vast in verband met de vondst.

Meer over dit onderwerp:
cocaine drimmelen antwerpen drugs