Er gaat geen raket de lucht in zonder de inbreng uit Klundert

EINDHOVEN - Aerospace Propulsion Products (APP) in Klundert maakt systemen om raketten te starten en te lanceren. Er gaat in Europa bijna geen raket de lucht in zonder dat APP daarvoor de lanceringsinstallatie heeft geleverd. Vanwege de steeds hogere eisen moet het bedrijf continu innoveren. Aanstaande donderdag legt het bedrijf in het tv-programma Booming Brabant uit hoe ze dat doen.
Zoals gebruikelijk schuiven ook deze week in Booming Brabant twee studiogasten aan: Elphi Nelissen, de nieuwe voorzitter van SER Brabant, en Jan Fremeijer, voorzitter Krediet Unie Brabant.

Droombeeld
Nelissen bespreekt in Booming Brabant de stand van zaken van de Brabantse economie en haar verwachtingen voor de toekomst. Haar droombeeld: een wijk in een stad waar allerlei nieuwe ontwikkelingen getest kunnen worden.

Jan Fremeijer weet alles over financieringsmogelijkheden voor beginnende bedrijven. Krediet Unie Brabant gaat van start in Noordoost-Brabant. Waarom hebben veel bedrijven moeite met het vinden van financiering? Welke vormen van financiering zijn er? Welke zijn nog nauwelijks ontdekt?

Verder in de Booming Brabant:
TOBROCO Machines is de fabrikant van de GIANT machines en aanbouwdelen. Wat in 1996 begon in een oude varkensstal in Oisterwijk is inmiddels uitgeroeid tot een bedrijf met 130 werknemers. Voor opdrachtgevers in 35 landen ontwerpen en bouwen ze 36 verschillende modellen machines.  

Broeinest
Founded bij All is een coöperatie van startende bedrijven in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven, het zijn start ups die op die hun krachten bundelen. Uiteindelijk moet Founded By All een broeinest worden voor innovatie in design, techniek en cultuur.

Lees alles over de Brabantse economie en 'Booming Brabant' op omroepbrabant.nl/boomingbrabant. 'Booming Brabant' is ook te bekijken via Uitzending Gemist. Ook op het YouTube-kanaal van Omroep Brabant is het wekelijkse businessprogramma te zien.