120 uur taakstraf voor man die docent doodreed met graafmachine

10 juni 2015 om 11:57 • Aangepast 26 juni 2023 om 12:00
nl
Een 57-jarige man uit Veghel die in oktober 2013 docent Arie Wels (37) van het Elde College in Schijndel aanreed, is woensdag door de rechter in Den Bosch veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van één jaar. Wels overleed direct na het ongeluk.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Wels fietste op de Veghelsedijk in Schijndel, toen de 57-jarige man hem met zijn graafmachine wilde inhalen. De man uit Veghel week niet voldoende uit waardoor Wels in de berm terecht kwam, ten val kwam en met zijn hoofd onder de wielen van de graafmachine kwam.
‘Van opzet geen sprake’Bij het bepalen van de straf hield de rechter er rekening mee dat Wels door het onvoorzichtige rijgedrag van de man om het leven is gekomen, hoewel er van opzet geen sprake was.
De taakstraf is lager dan geëist (240 uur). De rechtbank stelt dat de man ook zelf is getroffen door de gevolgen van het ongeluk. Hij is direct na het ongeval geconfronteerd met het verminkte lichaam, zo concludeert de rechter.
Daarnaast is de bestuurder nooit eerder met politie en justitie in aanraking gekomen voor verkeersdelicten, terwijl hij al 37 jaar zijn rijbewijs had en 36 jaar een graafmachine bestuurde. Daarom legde de rechtbank de rijontzegging voorwaardelijk op.
Diepe indruk op Elde CollegeHet overlijden van Wels maakte diepe indruk op het Elde College. De proefwerkweek die bezig was ten tijde van het ongeluk, werd uitgesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!