Video

Personeel valt elkaar huilend in de armen, Bijenkorf Den Bosch sluit na vijftien jaar

31 maart 2016 om 22:01 • Aangepast 21 november 2020 om 11:37
nl
Rode neusjes en vochtige ogen. Het personeel van de Bijenkorf in Den Bosch is donderdag zichtbaar emotioneel tijdens de laatste minuten dat de winkel nog open is. En dan om zes uur is het zover. De laatste klant wordt onder luid applaus naar buiten geleid en dan gaat het rolluik definitief naar beneden. Na vijftien jaar sluit de Bijenkorf in Den Bosch.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Het Bossche filiaal is volgens Bijenkorf te klein voor de huidige koers die het bedrijf voert. Bijenkorf gaat voor een Preminium Experience-strategie. Ze willen hun klantenservice, merken en winkelbeleving op internationaal topniveau bieden. Het pand in Den Bosch is daar niet geschikt voor. Daarnaast zijn de locatie en het verzorgingsgebied van Den Bosch niet goed genoeg om de winkel open te houden.
Laatste koopjesEn dus konden de Bosschenaren donderdag voor het laatst terecht in de winkel. En dat ging gepaard met flinke korting, tot wel negentig procent. Tot een half uur voor sluiting stromen er nog mensen binnen in de winkel om die vervolgens te verlaten met volle tassen.

Wachten op privacy instellingen...

Een stel dat naar buiten komt vindt het jammer dat de Bijenkorf weg gaat uit Den Bosch. "Het is zonde, want wat gaat er nu in dit pand komen?", vraagt de vrouw zich af. Haar man vindt het sluiten van de Bijenkorf vooral wegens persoonlijke reden zonde."Ik slaagde hier altijd voor mijn kleren", vertelt hij. De man heeft donderdag nog wel een sjaal en twee pullovers weten te scoren. Van paniek is bij het stel nog geen sprake. "Dan stappen we voortaan maar gewoon in de trein naar Eindhoven", zegt zijn vrouw.

Wachten op privacy instellingen...

Deel personeel overgeplaatstIn totaal werkten er 49 mensen in het Bossche filiaal. Daarvan zijn 28 medewerkers overgeplaatst naar andere filialen van de Bijenkorf. De winkel in Eindhoven is nu nog de enige Brabantse vestiging van de Bijenkorf.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.