'De tik van Ajax dreunt nog wel even na in Eindhoven'

EINDHOVEN - Blijft PSV het Ajax lastig maken in de titelstrijd? De Eindhovenaren spelen zaterdagavond in Alkmaar tegen de nummer vier van de ranglijst, AZ. PSV-watcher Paul Post: "PSV zal op scherp staan voor deze wedstrijd. Na de teleurstellingen tegen sc Heerenveen en Ajax moet er gewonnen worden."
Volgens Post gaat PSV het duel in Alkmaar ook winnen. "Op basis van het kwaliteitsverschil." Sportverslaggever Maarten Nuyts van Omroep Brabant kan zich vinden in de woorden van Post. "In topwedstrijden laat PSV dit seizoen goede dingen zien. Ik vond AZ in de duels met de topploegen, zoals onlangs tegen Ajax en Feyenoord, erg tegenvallen."

Gelijkspel in Alkmaar
Het is niet zo dat alle kenners uitgaan van een zege voor PSV. Journalist Sjoerd Mossou denkt dat er voor de ploeg van trainer Phillip Cocu niet meer inzit dan een gelijkspel. "De tik van de wedstrijd tegen Ajax gaat nog wel even nadreunen in Eindhoven, vrees ik."

Waar PSV dus in Alkmaar AZ treft, speelt Ajax dit weekeinde thuis tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers hebben, met nog zes wedstrijden voor de boeg, twee punten voorsprong.

'Het lijkt niet goed te zitten in Tilburg'
Voor Willem II wacht zaterdagavond in de eredivisie een thuisduel tegen FC Twente. De Tilburgers staan vijftiende in de eredivisie. Als de ploeg nog één plek zakt, wacht deelname aan de nacompetitie. Daarin moet degradatie worden afgewend. Post: "Ik vind Willem II erg weinig vertrouwen uitstralen de laatste weken. Het lijkt of het niet goed zit in Tilburg. Twente speelt ook geen topvoetbal, daarom ga ik voor een gelijkspel bij dit duel."

Mossou: "Gezien alle onrust zou het wel eens een moeizaam seizoenslot kunnen worden voor Willem II. Winnen van Twente lijkt me juist in deze fase wat te hoog gegrepen." Hij zet daarom ook in op een gelijkspel. Aad de Mos laat de Tilburgers, als enige kenner, dit weekeinde winnen. "Ze moeten ook wel in de strijd tegen degradatie."

ZIE OOK: Lezen wat de kenners bij de andere wedstrijden denken? Kijk dan hier voor alle voorspellingen!

Tussenstand
De kenners doen de voorspellingen in het kader van de FC Onder Ons-voetbaltoto. Daarin gaat sportverslaggever Joost van Erp van Omroep Brabant aan de leiding met 123 punten. De Mos staat met 120 punten op plek twee. Maarten Nuyts (119 punten) en Paul Post (118 punten) strijden momenteel om de derde plaats in het klassement.