Video

Gaat Koen de Kort of Lars Boom de Ronde van Vlaanderen winnen?

2 april 2016 om 12:55 • Aangepast 21 november 2020 om 11:34
nl
Twee Brabantse kopmannen staan zondag aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Voor Lars Boom is dat geen verrassing, voor hem is het ieder jaar wel één van z’n doelen. Maar voor Koen de Kort is het nieuw: noodgedwongen is de meesterknecht gepromoveerd tot één van de kopmannen van Giant-Alpecin.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Koen de Kort: geen wonderen verwachtenDe halve ploeg van Giant-Alpecin was begin dit jaar betrokken bij een zwaar ongeluk. Onder meer beoogd kopman John Degenkolb herstelt daar nog van. Bij gebrek aan echte klassiekerspecialisten, kwam de ploeg daarom uit bij veteraan De Kort. In plaats van zijn kopman zo lang mogelijk bij te staan, mag hij het nu zelf proberen.
Wonderen moeten we niet verwachten van de man uit Liempde. “Een outsider voor de top tien”, zo noemt hij zichzelf. “Ik hoop in de finale zo lang mogelijk mee te kunnen, maar er wordt geen podiumplek van mij verwacht.”

Boom: dit jaar wel op het podium?Boom werd vorig jaar zesde en hoopt dit jaar het podium te halen. Zowel in Vlaanderen, als ook in Parijs-Roubaix. Want dat is eigenlijk de koers waar de kracht van Boom het best tot uiting komt. Vlaanderen en Roubaix zijn dit jaar extra belangrijk voor Boom, want zijn contract bij Astana loopt na dit seizoen af.
Waar hij vorige jaren nog wel eens blessures had aan het begin van het seizoen, is Boom dit jaar fit. Weliswaar stapte hij deze week een dag eerder af in de Driedaagse van de Panne, maar dat was een bewuste keuze. Zo heeft hij namelijk een dag extra rust, om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Vlaamse Hoogmis.
Of de renner uit Vlijmen zich in de absolute kan meten met Peter Sagan en Fabio Cancellara, die in topvorm verkeren, is nog even afwachten. Maar kijk er vooral ook niet vreemd van op als Boom op de Oude Kwaremont brutaal de aanval gaat kiezen.

Wachten op privacy instellingen...

Honderdste editieDe honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen begint zondag om kwart over tien in Brugge. Een uur of zes later komen de renners over de finish in Oudenaarde en dan weten we of Boom of De Kort voor een stuntje hebben kunnen zorgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.