Lars Boom elfde in Ronde van Vlaanderen: 'Ben blijven vechten, jammer van de uitslag'

3 april 2016 om 19:40 • Aangepast 21 november 2020 om 11:32
nl
Lars Boom is zondag als elfde geëindigd bij de honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen. Koen de Kort uit Liempde viel uit na een valpartij. De koers werd gewonnen door wereldkampioen Peter Sagan.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

De renner uit Vlijmen reed een prima race, maar een aantal lekke banden gooide roet in het eten. Boom was na Dylan van Baarle en Niki Terpstra de beste Nederlander.
"Een hectische dag", reageerde Boom. "Ik ben blijven vechten en qua conditie en vorm is het heel goed, alleen de uitslag valt wat tegen. Ik baal dat ik niet in de top-10 zit en dat is jammer."
De Kort uitgevallenKoen de Kort uit Liempde kwam na ongeveer 120 kilometer ten val en moest uiteindelijk de koers verlaten.
"Ik had zulke goeie benen dat ik per sé door wilde rijden, maar op een gegeven moment ging 't echt niet meer. Ik had knallende koppijn en kon me niet meer concentreren. Het was echt onverantwoord om door te blijven rijden."
PodiumFabian Cancellara eindigde als tweede in Vlaanderens Mooiste, Sepp Vanmarcke als derde. [Tweet:body:https://twitter.com/RondeVlaanderen/status/716641735997321218]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.