Diefstal waardevolle BMW eindigt in achtervolging 'als in een actiefilm' in Polen

STIPHOUT - Als je een man uit Stiphout zaterdag zou vertellen dat zijn BMW 7-serie komende nacht zou worden gestolen en in Polen zou worden aangetroffen, had hij je waarschijnlijk niet geloofd. Maar daar denkt de man nu waarschijnlijk anders over.
De inwoner van Stiphout ontdekte zondagochtend dat zijn bolide van zijn oprit was verdwenen. Het was voor hem meteen duidelijk dat iemand de wagen had meegenomen. En dus schakelde hij de alarmcentrale in.

Duitse snelweg
Bij de centrale wisten ze precies wat ze moesten doen. De medewerkers traceerden de BMW door middel van een voertuigvolgsysteem. Daarmee kan met gps de exacte locatie van de auto worden gevonden.

De coördinaten onthulden dat de BMW met hoge snelheid over een Duitse snelweg reed, in de richting van Polen. De bestuurder had klaarblijkelijk haast, want hij trapte het gaspedaal in tot 190 kilometer per uur.

Levensgevaarlijke situaties
De alarmcentrale waarschuwde de Duitse en Poolse politie, die probeerden de bestuurder te stoppen. Volgens de Nederlandse politie volgde in Polen een achtervolging 'als in een actiefilm'. Met hoge snelheden reed de dief door de straten van Gostyń om aan de agenten te ontkomen.

Ondanks levensgevaarlijke situaties konden de automobilist uit Litouwen en nog een of meer handlangers in de kraag worden gevat. Dat gebeurde eveneens in Gostyń, dat op bijna 330 kilometer van de Duitse hoofdstad Berlijn ligt.
Meer over dit onderwerp:
auto's bmw's stiphout diefstallen polen duitsland