Hond gered door politie uit snikhete auto bij Efteling

KAATSHEUVEL - De eerste prachtige lentedag zondag heeft voor veel vertier gezorgd. Maar de zon zorgde ook voor problemen. Zo redde de politie een hond uit een snikhete auto bij de Efteling.
Een Eftelingmedewerker op de parkeerplaats ontdekte halverwege de middag dat er in een auto een uitgeputte hond zat. De medewerker riep de hulp van de politie in. Die sloeg vervolgens de ruit van de auto in om de hond te bevrijden. Een agent bracht de hond naar de hondenkennel van de Efteling, waar het dier werd verzorgd.

Oprechte excuses
Voor de eigenaar was een briefje achtergelaten bij de auto. De eigenaar meldde zich later bij de politie en bood ter plekke zijn oprechte excuses aan. De man had niet door dat al bij zo'n twintig graden een afgesloten auto fataal kan zijn.

Aan het eind van de middag was het opnieuw raak op de parkeerplaats bij het attractiepark in Kaatsheuvel. Weer vond een medewerker een hondje in een auto en opnieuw werd de politie om hulp gevraagd. Omdat het hondje er niet zo slecht aan toe was, besloten de agent het dier te laten zitten. Wel liet hij een waarschuwingsbriefje achter.


Extra controles
De politie zegt vanwege het mooie weer de komende tijd extra op honden in auto's te letten. Dat is nodig, want Brabant trekt er op een zonnige dag massaal op uit.

LEES OOK: 'Weerprimeur' voor Eindhoven met 20 graden, eerste officiële warme dag van 2016
Meer over dit onderwerp:
honden auto's efteling