Professionele vogelvanger neemt het op tegen 'terrorkauw' Ulvenhout

ULVENHOUT - Er is een professionele vogelvanger ingeschakeld om de zogenoemde 'terrorkauw' in Ulvenhout te stoppen. Het dorp wordt al een tijd geplaagd door deze overactieve vogel die kinderen van de basisscholen De Klokkebei en De Rosmolen heeft aangevallen. Kees Kooijman is de man die de vogel moet gaan vangen. Zijn bedrijf heeft vier vangkooien in de buurt van de twee basisscholen geplaatst. Iedere ochtend wordt gekeken of het beestje erin zit.
De kauw is al een aantal weken actief. De laatste weken hield hij zich even rustig, maar vorige week liet hij zich toch weer zien. Opnieuw viel hij schoolkinderen aan en pikten hen op hun hoofd, soms tot bloedens toe.

Nog niet gezien

Kooijman heeft de vogel zelf nog niet gezien. "Ik vraag me ook af of het echt om één vogel gaat. Het kan ook een paartje zijn dat in de buurt nestelt of een groep actieve kauwen. We hebben hem dit weekend in ieder geval nog niet gezien."

Dat hij hem nog niet heeft gezien, kan ook komen door rustige de situatie in het weekend. Doordeweeks zijn er veel meer kinderen aanwezig die allemaal bezig zijn met de kauw, hem zoeken en roepen.

Zundert

Als de 'terrorkauw' is gevangen, gaat het beestje naar Zundert. Medewerkers van het Vogel Revalidatie Centrum hebben daar al vast een al een kooitje voor hem vrijgemaakt.