De bouw van windmolens: automobilisten op de A58 krijgen er geen genoeg van

MOERGESTEL - Het trekt nog steeds de aandacht van bestuurders: de bouw van windmolens langs de A58 bij Moergestel. Ook dinsdag zorgde het weer voor stilstaand verkeer op de snelweg.
Je zou toch zeggen dat de meesten het wel gezien hebben nu, aangezien er al meer dan een week aan wordt gewerkt. Maar voor veel bestuurders blijft het fascinerend, die enorme wieken aan de kant van de weg.

Woord van het jaar?
Dagelijks trapt een aantal automobilisten op de rem om even goed te kijken. Dat zorgt voor een nieuw fenomeen. Door sommigen betiteld als 'windmolenfile'. Hij bestaat er ook in de langere variant: 'windmolenkijkersfile'. Woord van het jaar-waardig, vinden sommigen.
Er zit wat schot in de zaak. Inmiddels staat er een reusachtige paal overeind. De voortgang ontgaat je niet, aangezien je toch in de file staat en dan maar even een blik opzij werpt.

Maar goed, voor de meesten betekent het nog een kwartier vroeger opstaan, dus geïnteresseerden: ga vooral bij andere windmolens kijken. Dan zie je ze in hun volle glorie, helemaal af. En anders rij er even in het weekend heen. Dan is het een stuk rustiger op de weg en kan de rest doordeweeks 's ochtends nog even blijven liggen.


Meer over dit onderwerp:
windmolens moergestel files windmolenfiles a58