Rolstoeltennisser Bas van Erp, bronzen-medaillewinnaar in Athene, overleden

LIEMPDE - In zijn woonplaats Liempde is afgelopen zondag rolstoeltennisser Bas van Erp overleden. Van Erp was ernstig ziek. Hij werd 36 jaar oud.

In 2004 won Van Erp twee bronzen medailles tijdens de Paralympics in Athene, in het enkelspel en met Monique de Beer uit Riel in het dubbelspel.

Vier jaar later greep Van Erp in Peking net naast brons. Hij werkte lang samen met tennistrainer en –coach Mike Simon van de gelijknamige tennisschool in Vught.

'Opgewekt en inspirerend'
Simon is vol lof over zijn voormalige pupil. "Bas was altijd opgewekt, een inspirator voor mensen die in mijn tennisscholen kwamen trainen en een doorzetter. Ondanks fysieke tegenslagen."

Na de Spelen in Athene overwoog Van Erp te stoppen. Hij was ernstig ziek geworden. Eenmaal hersteld, zette hij zich optimaal in om nog één keer de Paralympics te halen. Dat werden die in Peking. Van Erp lukte het in de Chinese hoofdstad net niet om een prijs te pakken.

'Tennis rode draad'
“Tennis was echt de rode draad in zijn leven. Hij had er veel voor over”, aldus Simon, die een aantal jaren als trainer en coach met hem optrok. “Op de baan, hier bij Health City in Vught, zag iedereen hem graag komen. Ik weet nog dat Maikel Scheffers en Esther Vergeer geregeld met hem gespard hebben. Bas was echt een positief ingesteld mens."
Deel dit artikel: