‘Gedode Mariëlle Markgraaff sprak af met verdachte op avond van haar dood’

14 april 2016 om 22:59
nl
De 37-jarige Mariëlle Markgraaff uit Helmond sprak op de avond van haar dood af met de man die ervan verdacht wordt haar te hebben omgebracht. Dat melden bronnen rondom de familie tegen Omroep Brabant. Woensdag werd een 35-jarige man uit Helmond opgepakt voor betrokkenheid bij het misdrijf. De twee waren bekenden van elkaar.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De van betrokkenheid beschuldigde echtgenoot van Markgraaff heeft in elk geval niets met het misdrijf te maken, zo bevestigt de politie. Deze echtgenoot werd maandenlang in Helmond en omgeving met de nek aangekeken. Hij en Mariëlle lagen in scheiding.
Of de echtgenoot überhaupt ooit als verdachte is aangemerkt in de zaak, wil een woordvoerder van de politie desgevraagd niet zeggen.
ZIE OOK: Helmonder (35) gearresteerd voor betrokkenheid bij dood Mariëlle Markgraaff (37)
Bekenden van elkaarDe 35-jarige verdachte en Markgraaf zijn ‘bekenden van elkaar’. Of de twee inderdaad met elkaar afgesproken hebben op de bewuste avond, wil de politie bevestigen noch ontkennen. Evenmin wanneer hij bij het onderzoeksteam in beeld kwam. Bij de familie van Mariëlle is in elk geval niet bekend dat zij een conflict of problemen met iemand had.
Volgens de politie is Markgraaff, moeder van twee tienerdochters, 'een tragische dood' gestorven. De vrouw werd eind februari bewusteloos en met ernstige verwondingen aan het hoofd aangetroffen op het fietspad vlakbij het woonwagenkamp aan de Bakelsedijk. Ze was daar op bezoek bij haar moeder. Hulp mocht niet meer baten. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.
Meer dan driehonderd buurtbewoners zijn na de dood van Markgraaff ondervraagd. Daaruit zijn ‘enkele waardevolle tips’ naar voren gekomen.
OpgeluchtMedewerkers van basisschool De Goede Herder, waar haar kinderen op school zitten, reageren blij op het nieuws van de arrestatie, maar willen inhoudelijk niet reageren. “We hebben haar leren kennen als een lieve moeder voor haar twee dochters”, schreef de school in de rouwadvertentie. “Mariëlle heeft veel betekend voor de mensen om haar heen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.