18 jaar cel geëist tegen Sander V. voor moord op studente Saga Backman (19)

DEN BOSCH - Sander V. heeft vrijdag bij het gerechtshof in Den Bosch toch geen volledige bekentenis afgelegd over de moord op de 19-jarige Saga Backman in Den Bosch. RTV Utrecht had donderdag na een gesprek met de advocaat van V. gemeld dat hij dit wel zou doen, omdat V. 'openheid van zaken wil geven en spijt heeft'. Justitie eiste vrijdag achttien jaar cel tegen Sander V. De eis is gelijk aan de straf die een rechter eerder al aan V. oplegde.

Utrechter Sander V. gaf wel voor het eerst toe dat hij bij het huis van Saga is geweest op de dag van haar dood en dat hij haar heeft gezien, maar daarna zit er een gat in zijn herinnering. "Ik herinner me daarna alleen nog dat ik onder het bloed zat."

V. kreeg de kans om te spreken. Hij zei: "Ik heb enorm veel spijt van de schade en pijn die ik heb aangericht bij de nabestaanden van Saga. Ik heb het nooit zo bedoeld."

Shine on you crazy diamond
V. kreeg al achttien jaar cel voor de moord op zijn 19-jarige ex in 2013, maar hij ging in beroep. Vrijdag hoorde hij opnieuw achttien jaar cel tegen zich eisen voor moord. De advocaat van Sander V. vindt moord niet bewezen, want het was geen vooropgezet plan om Saga om het leven te brengen. De advocaat pleitte daarom voor acht jaar cel voor doodslag.

Collage van foto's Saga
De moeder van Saga mocht vrijdag in het gerechtshof een video van elf minuten tonen met een collage van foto's waarop Saga te zien was. Ondertussen was het nummer 'Shine on you crazy diamond' te horen van Pink Floyd. Verdachte Sander V. leek geëmotioneerd door de video. In tranen zei de moeder: "Tijd heelt alle wonden, maar deze niet. Deze zit te diep, doet te veel pijn."

Verstikkende relatie
Tijdens de rechtszaak vorig jaar nam de moeder al foto's mee van Saga en haar zusje. De moeder vertelde toen hoe haar dochter een einde had gemaakt aan de 'verstikkende relatie' met Sander V.

Niet veel later kwam Saga Backman door messteken om het leven. De rechtbank vond toen overtuigend bewezen dat Sander V. de messteken had toegebracht en veroordeelde hem tot achttien jaar cel. V. ging zelf in beroep tegen zijn veroordeling. Volg de zaak hier.


Meer over dit onderwerp:
saga backman den bosch moorden rechtszaken
Deel dit artikel: