Straten Alphen afgegraven na drugsdumpingen: 'Bedankt voor de rotzooi'

ALPHEN - Dat criminelen die drugsafval dumpen geen enkel oog hebben voor de natuur blijkt zaterdag in Alphen. Daar groef een gespecialiseerd bedrijf twee straten helemaal af, omdat in die straten een groot aantal lekkende vaten lag.
In de Goorstraat alleen, waar vrijdagochtend vaten werden gevonden, moest liefst veertig kubieke meter zand worden afgegraven. De komende tijd zal er mogelijk meer zand worden weggehaald. Dit is afhankelijk van de precieze schade.

Een officier van dienst zei dat de schade naar verwachting 50.000 euro is. De gemeente Alphen-Chaam kon dit niet bevestigen. "Dat is afhankelijk van de chemicaliën die zijn vrijgekomen en hoeveel er moet worden weggegraven", aldus een woordvoerder.


Groot probleem
Drugsdumpingen zijn een groot probleem in Brabant. De politie treedt dan ook hard op tegen de criminelen die hierachter zitten. Zo werd er vrijdagavond in Tilburg nog een werkend drugslab opgerold. Een man zit vast, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ook justitie heeft haar zinnen gezet op de drugscriminelen. Met Operatie Trefpunt, een grote drugsactie die onlangs plaatsvond, pakte de politie tientallen verdachten op. Op 124 plekken vonden invallen plaats. Een aantal verdachten zit nog vast.
Meer over dit onderwerp:
alphen drugsdumpingen drugs xtc