‘Onze moeder heeft zo genoten’, terminale vrouw (63) maakt met familie laatste tocht door Biesbosch

BIESBOSCH - Nog één laatste keer door de kronkelende kreekjes van de Biesbosch varen. Dat was de allerlaatste wens van een 63-jarige vrouw uit het Gelderse Asperen. Ze is terminaal en heeft niet lang meer te leven. Met dank aan haar familie en Stichting Ambulance Wens kon haar laatste wens afgelopen dinsdag in vervulling gaan. “Deze dag was een groot cadeau in een tijd van onzekerheid.”
Twee maanden geleden werd er bij de vrouw een ongeneeslijke aandoening geconstateerd. Hierdoor heeft ze niet lang meer te leven. “Sindsdien is onze moeder niet meer buitenshuis geweest”, schrijft haar dochter in een blog. “Omdat haar conditie achteruit ging en zij minder mobiel werd, kwamen we op het idee om een wens in te sturen.”

Rondvaart
Over de wens hoefde de familie niet lang na te denken. Dertig jaar geleden maakte hun moeder al eens een rondvaart door de Biesbosch mee. “Helaas was het deze dag slecht weer en waren de ramen van de boot van buiten uit beslagen. Zij heeft niet veel kunnen zien”, legt de dochter uit. “Wel had ze enorm genoten van deze tocht. Hierna heeft ze deze rondvaart nooit meer gemaakt.”

Met enige regelmaat gaf de vrouw aan dat ze graag nog eens zo’n tocht zou willen maken, met de hoop op een beter uitzicht en op de aanwezigheid van het hele gezin. En dus namen haar geliefden contact op met Stichting Ambulance Wens, die alles regelde: van het vervoer naar de Biesbosch tot een mooi plekje op de boot.

'Ze zat zo te genieten'
“Onze moeder kon voor het raam zitten op de brancard en had prachtig zicht”, blikt de dochter terug. “Al meteen ging haar verrekijker om, om vooral de mooie vogels beter te kunnen bekijken. Naast dat het stralend weer was, was het een hele mooie tocht en hebben we onze moeder zo zien genieten, ze heeft echt ieder moment gekoesterd.”

Zodoende blikt de familie terug op een hele speciale dag. “De laatste keer dat we zo’n uitje met de hele familie konden doen is alweer lang geleden. Onze moeder geniet er altijd zo van als we allemaal bij elkaar zijn. Zoals we haar op de boot zagen genieten, dat hadden we toch al een tijd niet meer gezien”, toont de dochter zich dankbaar.
Meer over dit onderwerp:
biesbosch stichting ambulance wens biesbosch