PSV’ers De Jong en Pröpper tevreden na winst op Vitesse: ‘De druk ligt nu weer bij Ajax’

EINDHOVEN - De tevredenheid overheerst bij PSV’ers Luuk de Jong en Davy Pröpper na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse (2-0). Meer doelpunten waren gewenst, maar door de overwinning ligt de druk weer bij Ajax.
“Vitesse is een goede ploeg, daar win je niet zomaar van. We hebben de nul gehouden en twee goals gemaakt, dus ik ben tevreden. Natuurlijk wil je meer scoren en iedereen baalt dat dit niet gelukt is, maar je wint wel gewoon weer”, aldus De Jong na afloop.

Pröpper sloot zich bij die woorden aan. “We hadden toch wat moeite met Vitesse. Uiteindelijk krijgen we nog een aantal kansen en kan de score hoger uitvallen, maar als die laatste bal erin valt kan het ook zomaar 2-1 worden.” Daarmee doelde Pröpper op de grote kans van Vitesse-speler Diks in de laatste minuut, na een foutje van Jeroen Zoet.

Doelpunten
De PSV-middenvelder speelde zelf een uitstekende wedstrijd. Op fraaie wijze schoot hij zijn ploeg op voorsprong. Het was alweer zijn tiende treffer dit seizoen. “Ik heb nog nooit tien goals gemaakt in één seizoen. Dat is heel mooi voor mij, maar ook voor het team als we kampioen worden.” Pröpper kreeg een gele kaart en is daarom geschorst voor het duel met Cambuur.

Ajax speelt woensdagavond in en tegen Heerenveen. Door de overwinning op Vitesse staat PSV in ieder geval één dag alleen aan kop met drie punten voorsprong. “Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we kampioen zijn als we de resterende wedstrijden winnen”, aldus De Jong.