Jonge vader (29) met ALS heeft één wens: trouwen met de liefde van zijn leven

HELMOND - De aangeboden hulp voor de 29-jarige Nicky van den Eijnden uit Helmond is overdonderend. Vorige week hoorde de 29-jarige Helmonder dat hij de dodelijke ziekte ALS heeft. Dat betekent dat zijn lichaam langzaam aftakelt en gemiddeld nog vijf jaar te leven heeft.
Twee Helmondse vriendinnen zijn nu de Facebookpagina 'Nicky's Bucket-List' gestart. Zij willen de voornaamste droom van Nicky mogelijk maken. Voordat hij in een rolstoel zit, wil hij namelijk trouwen met de moeder van hun twee kindjes.

Verpletterend
De definitieve diagnose werkt verpletterend voor alle toekomstplannen van het jonge gezin. "Wij konden dit niet lijdzaam aanzien en wilden iets doen. Je kunt zo weinig doen tegen ALS. Maar je kunt wel iets doen voor iemand met ALS", zegt Chantal Jacobs. Zij is een van de twee initiatiefnemers van de Facebookpagina 'Nicky's Bucket-List'.

"We vroegen eerst aan een fotograaf, visagiste en bloemist of ze mee wilden werken", gaat Chantal verder. "Ze zeiden zonder nadenken ja. Toen dachten we misschien dat er nog meer mensen zouden zijn die wilden helpen. Die oproep deden we dus via Facebook."

Niet te bevatten
Van bruidssuite's tot trouwambtenaren. Uit Helmond tot Amsterdam. De aangeboden hulp is overtreft alle verwachtingen. "Het raakt zoveel mensen. Totale onbekenden bieden hun hulp aan. En ook al die lieve berichten van vreemden die meeleven. Het is mooi, verdrietig, en prachtig tegelijkertijd."

Het plan is dat Nicky en Bianca in september gaan trouwen. "Aan de ene kant willen ze zo snel mogelijk trouwen. Je weet namelijk nooit hoe ALS verloopt. Aan de andere kant gaat het nu allemaal wel heel erg snel", reageert Chantal. "De diagnose, alle aandacht. Het heeft een enorme impact. "
Meer over dit onderwerp:
als helmond nicky van den eijnden