Waarom zou je een slimme fiets willen? TNO legt uit

DEN BOSCH - Kennisinstituut TNO komt met een slimme fiets, donderdag werd die gepresenteerd in Den Bosch. De fiets zit vol met snufjes en TNO denkt dat jij binnenkort niet meer zonder kunt.
De fiets heeft onder meer een camera aan boord om achteruit mee te kijken op een schermpje op je stuur. Het zadel reageert door trillingen als er gevaar is in het verkeer. TNO denkt dat de slimme fiets over drie jaar op de markt komt.

Enthousiast
De fiets is al getest door consumenten en die waren razend enthousiast, zegt Stefanie de Hair van TNO. Volgens haar wilden sommige mensen de fiets het liefst meteen kopen.

De slimme fiets kan volgens de Fietsersbond het aantal ongelukken op de weg flink verminderen. Vooral bij senioren kan het reactievermogen achteruitgaan, dan kunnen die snufjes, zoals een camera echt helpen, denkt directeur Saskia de Kluit van de Fietsersbond.

Achteruit kijken
In Den Bosch reageren niet alle senioren enthousiast op de slimme fiets. "Een camera, dan is de kans nog groter, dat ze hem stelen", zegt een man. Zijn vrouw is het daarmee eens: "Ik blijf wel gewoon achteruit kijken".
Meer over dit onderwerp:
den bosch tno fietsen slimme fietsen