Pedoseksueel (40) uit Tilburg misbruikt dochtertjes van bevriend echtpaar tijdens logeerpartijtje

23 april 2016 om 03:19
nl
Een 40-jarige man uit Tilburg moet vier jaar de gevangenis in voor het seksueel misbruiken van drie kinderen. De verdachte pleegde in een periode van ruim drie jaar meerdere seksuele handelingen met de dochters (10 en 12) van een bevriend echtpaar en met het 7-jarig nichtje van zijn toenmalige vriendin.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Tilburger misbruikte de kinderen wanneer ze bij hem logeerden, maar ook wanneer ze in hun eigen huis waren. Dat is volgens de rechter zeer kwalijk. “De verdachte deinsde er niet voor terug om de meisjes in hun eigen huis te misbruiken, waar zij zich juist veilig hadden moeten voelen.”
Voldoende bewijsHet misbruik van een van de zusjes achtte de officier van justitie niet bewezen. Er werd daarom twee weken geleden een voorwaardelijk strafdeel geëist, met als bijzondere voorwaarde een verplicht reclasseringstraject met behandeling.
Volgens de rechter is er wel degelijk voldoende bewijs dat de Tilburger niet één, maar beide zusjes heeft misbruikt. De straf valt daarom een stuk hoger uit dan justitie twee weken geleden eiste.
VertrouwenHet wordt de verdachte erg kwalijk genomen dat hij het vertrouwen van de kwetsbare meisjes en hun ouders heeft beschadigd. De verdachte maakte volgens de rechter een grote inbreuk op de levens van de meisjes en tastte hun lichamelijke integriteit ‘op grove wijze’ aan, aldus de rechter.
Zodoende ziet de rechtbank ‘geen enkele meerwaarde’ in een voorwaardelijke straf met verplichte behandeling, ook vanwege het feit dat de verdachte geen besef van de ernst van het misbruik heeft. Bovendien ziet hij een behandeling niet zitten.
SchadevergoedingNaast het uitzitten van de straf, moet de Tilburger de slachtoffers in totaal 8695 euro aan schadevergoedingen betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.