Moord Samir Erraghib: verdachte jeugd-tbs’er uit Rosmalen mocht kliniek onder voorwaarden verlaten

ROSMALEN - De man uit Rosmalen die verdacht wordt van de moord op Samir Erraghib twee weken geleden in IJsselstein stond op het punt om de tbs-kliniek verlaten. Hij verbleef op de resocialisatieafdeling, waar cliënten worden klaargestoomd voor een terugkeer in de maatschappij
Dat meldt zijn advocaat Willem-Jan Ausma maandag aan Omroep Brabant. Mensen die op die afdeling zitten, kunnen doorgaans gaan en staan waar ze willen.

Streng toezicht
De 23-jarige verdachte uit Rosmalen had een straf uitgezeten in een jeugdgevangenis voor een strafbaar feit. Waarvoor de man is veroordeeld, wil Ausma niet zeggen. In feite zat zijn celstraf er al op, maar hij moest zich nog verplicht laten behandelen in een jeugdinrichting. Daar zat de Rosmalenaar in de laatste fase van zijn behandeling. Dat betekent dat hij zo nu en dan onder voorwaarden de kliniek mag verlaten.

Wat die voorwaarden waren, is niet duidelijk. In elk geval is de man onder streng toezicht van reclassering blijven staan. Dat de man desondanks van een dergelijk ernstig delict wordt verdacht, vindt Tweede-Kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen een grof schandaal.

'Heel zorgelijk'
“Dit is een heel erg zorgelijk bericht. Dit komt vrijwel eigenlijk nooit voor. We moeten onderzoeken wat er is misgegaan. Zijn er signalen niet opgepakt? Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ik en mijn partij willen hier antwoord op”, aldus de CDA-politica uit Rosmalen.

Voor welk strafbaar feit de 23-jarige in de cel heeft gezeten, wil Ausma niet zeggen. Zijn cliënt zit in volledige beperking en mag geen enkel contact hebben met de buitenwereld.

Op klaarlichte dag
De liquidatie vond zondag 17 april op klaarlichte dag plaats. Het slachtoffer, de 37-jarige Samir Erraghib uit Marokko, werd voor zijn huis voor de ogen van zijn 7-jarig dochtertje neergeschoten. De man overleed later in het St. Antonius Ziekenhuis nadat hij daar door iemand anders naar toe was gebracht.  

Vermoed wordt dat het om een afrekening in het drugscircuit gaat.  In de buurt wordt regelmatig in drugs gedeald. Vlak na het incident hield de politie een 22-jarige man uit het Zuid-Hollandse Vianen aan. Een paar dagen later volgde de arrestatie van de  man uit Rosmalen.
Meer over dit onderwerp:
rosmalen liquidaties moorden samir erraghib