Drugsgebruikers in Cranendonck kunnen huisbezoek verwachten

CRANENDONCK - Zeker zestig drugsgebruikers in Cranendonck kunnen de komende tijd een huisbezoek verwachten. Op deze manier wil de gemeente volgens burgemeester Marga Vermue het grote aantal drugsgebruikers in Cranendonck aanpakken. De huisbezoeken zijn bedoeld om het gesprek met de gebruikers aan te gaan.
Vervolgens wil de gemeente bekijken wat de beste manier is om mensen van hun verslaving af te helpen. De huisbezoeken worden uitgevoerd door onder meer medewerkers van verslavingsinstelling Novadic-Kentron, de gemeente en de politie.

Uit onderzoek van de politie naar de handel in drugshandel kwam naar voren dat in Cranendonck ongeveer zestig mensen drugs gebruiken. Een aantal dat de gemeente zorgen baart. Niet alleen omdat drugsgebruik een gevaar oplevert voor de gebruikers zelf, maar ook voor hun omgeving.

'Gesprekken met de juiste mensen'
Vooral onder jongeren leidt het drugsgebruik volgens de gemeente tot grote problemen. Reden om de gebruikers nu een bezoekje te brengen, onder anderen aan jonge ouders. “Wij denken dat een integrale aanpak het beste werkt”, laat burgemeester Vermue weten.

“Dit betekent de benodigde zorg en gesprekken met de juiste mensen.”

Meldingen van overlast
Aanleiding voor het onderzoek door de politie waren verschillende meldingen van overlast vorig jaar en ook signalen van wijkagenten. In maart dit jaar werden vier verdachten aangehouden voor de handel in drugs in Cranendonck.

De politie nam toen onder meer hennep, cocaïne en xtc-pillen in beslag.