Sextingzaak Tilburg: verdachten verhoord, maar nog niemand opgepakt

TILBURG - De politie heeft verschillende verdachten verhoord in de Tilburgse sextingzaak. In januari kwam aan het licht dat er tientallen intieme foto's van minderjarige meisjes online stonden. De politie heeft nu meerdere verdachten in het vizier, die foto's zouden hebben geplaatst op de foto-app Instagram.
Toen aan het licht kwam dat er tientallen intieme foto's online stonden van Tilburgse meisjes, startte de politie een groot onderzoek. Ze schakelde een speciaal kinderpornoteam in en er kwamen zeven aangiftes binnen.

Instagram gaf binnen enkele dagen de gegevens van de personen die achter de accounts zaten. Dat waren soms alleen e-mailadressen.

Openbaar Ministerie
Nu zijn dus verschillende mensen verhoord in de zaak. Er is nog niemand aangehouden, geeft politiewoordvoerder Willem-Jan Uijtdehage aan. "Het onderzoek loopt nog steeds. Als de zaak verder onderzocht is, gaat de zaak over naar het Openbaar Ministerie."

Nog steeds staan meisjes online met intieme foto's. Ze plaatsen deze foto's niet zelf, maar er is hierbij sprake van sexting. Meisjes versturen als ze verliefd zijn, of in een relatie zitten, een intieme foto van zichzelf op naar een jongen. Zodra de liefde over is, wordt de foto verspreid.

Sexting in heel Brabant
Niet alleen in Tilburg blijken de Instagram-accounts een hardnekkig probleem. Ook accounts uit Eindhoven, Helmond en Breda zijn actief en duiken veelvuldig op. Zo staat een minderjarig meisje uit Breda, zonder dat ze dit wil, in bh en string op Instagram.