Video

Bejaarden in een flat zonder lift? Dan sturen we Rens, de sjouwstudent

6 mei 2016 om 19:14
nl
Een flat met veel oudere bewoners en een lift die het een week lang niet doet. Dat klinkt erg vervelend, maar woningcorporatie Laurentius in Breda vond daar een oplossing voor. De 24-jarige Bredase student Rens Hunnekens zit al week lang voor de deur van het complex aan de Draaiboom, op een stoeltje te wachten tot iemand zijn hulp nodig heeft.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

"Ik heb een telefoon waar alle bewoners het nummer van gekregen hebben en daar kunnen ze me op bellen", legt Rens Hunnekens uit. "Dat gebeurt zo'n 9 tot 12 keer per dag." Rens wacht op een plastic stoeltje voor de deur van het complex. "Nu met dit lekkere weer zit ik in het zonnetje een boekje te lezen of te studeren voor school, tot ik word gebeld."
'Ik vind het super'De student verdient een tientje per uur met wachten op een telefoontje en het sjouwen van spullen. Als Mohammed aan komt rijden met een auto vol kastonderdelen springt Rens op. "Ik woon op de tweede verdieping dus voor mij is het nog wel te doen", zegt Mohammed. "Als je op de zesde verdieping woont en wat ouder bent, wordt het al moeilijker zonder lift. Hij biedt zijn hulp aan, dat sla ik niet af. Ik vind het super."
Rens tilt niet alleen kastonderdelen, maar vooral boodschappen en buggy's. "Er wonen ook wat jonge gezinnen in de flat. Zo'n buggy krijg je in je eentje de trap niet af."
'Het is een leuke jongen'Tineke van de tweede etage is ontzettend blij met de hulp van Rens. "Ik heb een rollator en die draagt hij dan naar boven en beneden. Ook kan ik mijn boodschappentassen niet dragen. Dat doet hij ook voor me. Ik vind het jammer dat hij straks weg is als de lift het weer doet. We hebben het gezellig gehad, het is een leuke jongen."
Vrijdagmiddag, net voor vijf uur, is de lift gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.