Twaalf arrestaties bij enorme vechtpartij Den Bosch, stappers richten zich tegen politie

8 mei 2016 om 09:52 • Aangepast 21 november 2020 om 10:39
nl
De politie had zaterdagnacht in het uitgaansgebied van Den Bosch de handen vol aan een groepje relschoppers. Op de Hinthamerstraat en op de Parade keerden verschillende stappers zich tegen de politie. Twaalf mensen zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige mishandeling, opruiing en het aanzetten tot wanordelijkheden.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Tegen het einde van de uitgaansavond om tien voor drie ’s nachts kreeg een jongen van 18 klappen in een kroeg aan de Parade. Hij liep naar buiten om een agent aan te spreken. Tegelijkertijd herkende hij de twee ruziemakers die voorbij kwamen lopen. De politie kon een jongen (15) uit Den Bosch en een 18-jarige uit Vlijmen oppakken.

Wachten op privacy instellingen...

Even later stond op de kruising van de Torenstraat met de Hinthamerstraat een man (26, uit Boxtel) met een grote fles drank te zwaaien. De politie wilde hem aanhouden en moest daarvoor pepperspray gebruiken. Ook werden er drie andere feestgangers aangehouden omdat ze zich bemoeiden met de ophef en de politie beledigden.
Massale vechtpartijTerwijl de agenten alle aanhoudingen aan het verwerken waren, kwam er een melding binnen van een vechtpartij op de Parade. Er wordt een man gevonden die onder het bloed zit. Mensen op straat zeggen dat er net een ernstige mishandeling is geweest. Het slachtoffer zou in zijn gezicht zijn geschopt.
Horecapersoneel ziet de dader lopen en pakt hem op. Hij verzette zich behoorlijk tegen zijn aanhouding. Terwijl de politie de man probeert in te rekenen, gaat het slachtoffer er om onduidelijke redenen vandoor. Na politie-oproepen heeft het slachtoffer zich maandag bij de politie gemeld

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.