'Dit maken wij nooit meer mee', unieke huldiging voor hockeyers landskampioen Oranje Zwart [FOTO'S]

EINDHOVEN - Gehuldigd worden op het bordes van het stadhuis voor tienduizenden uitzinnige supporters. Voor de hockeyers van Oranje Zwart kwam die langgekoesterde wens maandagmiddag in vervulling. Op hetzelfde podium als voetbalkampioen PSV mochten ze de schaal in de lucht gooien.
"Fantastisch om voor zo'n publiek te mogen staan”, reageert speler Rob Reckers uitbundig voor de camera’s van Omroep Brabant. “We staan hier voor echte Eindhovenaren. En dat zijn wij ook!”

Eén voor één werden de spelers van Oranje Zwart het podium opgeroepen. Zoals Mink van der Weerden, die met twee benutte strafcorners in de beslissende wedstrijd, een groot aandeel in de titel had.

'Twee kampioensteams'
Ook voor de hockeyers geldt ‘Helemaal niks in Amsterdam!’ Want Oranje Zwart won afgelopen weekend in de finale van aartsrivaal Amsterdam. En daar kunnen de fans van PSV natuurlijk ook smakelijk om lachen. “Een daverend applaus voor Oranje Zwart”, twittert PSV. “Twee kampioensteams in Eindhoven. Gefeliciteerd mannen!”

Voor Marcel Balkestein en Rob Reckers is de landstitel extra speciaal. De twee routiniers van Oranje Zwart sluiten na de huldiging hun indrukwekkende loopbaan als hockeyspeler af. “Het is echt geweldig om hier te staan. Zoiets maak je nooit meer mee”, lacht Reckers.

Onze fotograaf maakte foto's van de huldiging van Oranje Zwart, de foto's kun je hieronder bekijken in de slideshow.