SPM Shoeters wint van Landstede en sleept zesde wedstrijd uit het vuur

ZWOLLE - De basketballers van SPM Shoeters hebben dinsdagavond Landstede uit Zwolle verslagen met 64-74. In de halve finale om het landskampioenschap moesten de Bosschenaren winnen om hun titelkansen levend te houden. De stand in de best-of-7-serie is nu 3-2 in het voordeel van Landstede. Donderdag treffen de ploegen elkaar opnieuw, ditmaal in Den Bosch.
De Bosschenaren speelden een veel leukere en betere wedstrijd dan afgelopen zondag. SPM Shoeters speelde een paar tempo's hoger en dat leverde iets meer punten op dan in het eerste kwart zondag. Toch werden er nog altijd veel schoten gemist. Bij Landstede Zwolle vielen de ballen wel goed. Daarom stonden de Zwollenaren na het eerste kwart met 22-18 voor.


Gelijkop
Het tweede kwart was Den Bosch zeker de gelijke van Zwolle. De Bosschenaren verdedigden beter en scoorden meer. Ze kregen meerdere kansen om op voorsprong te komen maar SPM Shoeters verzuimde de kansen (eerst Marcel Aarts, later Wessels) te verzilveren. Bij rust was het 30-30.

In het derde kwart barstte het gevecht echt los. Den Bosch kwam voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong en wist die voorsprong drie minuten vast te houden. Toen kreeg Zwolle steeds meer grip om de wedstrijd en werd het een 'puntje om puntje'-wedstrijd. Den Bosch ging het laatste kwart in met een kleine achterstand: 50-48. In het vierde kwart trokken de Bosschenaren aan het langste eind.

Meer over dit onderwerp:
spm shoeters basketbal landstede zwolle