SPM Shoeters uit de play-offs na vierde verlies tegen Landstede Zwolle

13 mei 2016 om 00:17 • Aangepast 21 november 2020 om 10:30
De basketballers van SPM Shoeters zijn er donderdag opnieuw niet in geslaagd om Landstede uit Zwolle te verslaan. De Bosschenaren gingen in eigen huis met 55-75 onderuit in de zesde wedstrijd in de halve finale van de play-offs.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Zerrouk Youssef

De best-of-seven-serie is geëindigd in het voordeel van Zwolle met 4-2. Dat betekent dat Den Bosch is uitgeschakeld.

Slechte startDe Bosschenaren begonnen slecht aan de wedstrijd. De eerste vier minuten van de wedstrijd werd niet gescoord en Zwolle liep uit naar een 0-10 voorsprong. Maar nog voor rust wist Shoeters zich te herstellen en werd de achterstand verkleind tot zes punten. Dat was tevens de ruststand.
Wat er na de rust gebeurde bij Shoeters is een groot vraagteken. Werkelijk niets wilde lukken aan de zijde van Den Bosch, dat door Zwolle telkens naar de driepuntenlijn werd gedreven. Zelden lukte het Shoeters om inside te gaan om zo van dichtbij te scoren. "Dat hebben ze de hele serie gedaan. Ze hebben geprobeerd om het shot bij mij en Kees (Akerboom, red.) weg te halen en met name andere jongens te laten schieten. We moeten helaas concluderen dat dat de juiste tactiek was", was de conclusie van Arvin Slagter.
Over en uitShoeters had vooral moeite met Zwolle-speler Jessey Voorn. Dankzij paar van zijn driepunters liepen de Zwollenaren in het derde en vierde kwart uit op een voorsprong van twintig punten. "Hij scoorde ongelofelijke driepunters. We konden hem moeilijk afstoppen", verklaarde Kees Akerboom na afloop. "Wij kregen daarnaast ook moeite om te scoren. Toen liep het verschil op en dat kwamen we niet meer te boven."
Voor de spelers van Shoeters is het seizoen ten einde gekomen. De Bossche club moet genoegen nemen met de beker en de Supercup, al hadden ze beide prijzen graag willen inruilen voor de landstitel.