Douwe Bob eindigt op elfde plek van Songfestival, 'We mogen trots zijn'

STOCKHOLM - Douwe Bob heeft het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Stockholm zaterdag niet gewonnen. Douwe nam het, samen met onder anderen de Brabantse drummer Bram Hakkens, namens Nederland op tegen 25 andere landen.
De zanger stond met zijn liedje Slow Down als derde act op het podium. België beet het spits af en Armenië was als 26e land de hekkensluiter van de 61e editie van het liedjesfestijn.


ZIE OOK: Songfestivalexpert Cornald Maas: ‘Douwe Bob eindigt bij beste vijf'


Lovende reacties
Douwe Bob plaatste zich afgelopen dinsdag voor de eindstrijd. Zijn optreden in de eerste halve finale kreeg lovende reacties. Tijdens het liedje, en ook in de finale zaterdag, liet de zanger een korte stilte vallen om het lied extra kracht bij te zetten.

In de band van Douwe speelde ook drummer Bram Hakkens, van wie zijn familie onder meer in Steensel woont. Als drummer heeft de 36-jarige zijn sporen inmiddels wel verdiend. Verschillende artiesten werkten al met hem samen, van Kyteman tot Dinand Woesthoff.

Goede hoop
Rond acht uur appte Hakkens zijn vader. "Alles komt goed pap, we gaan voor goud", schreef hij.


Oekraïne wint
De goede hoop mocht helaas niet baten. Oekraïne won de 61e editie van het liedjesfestijn in het Zweedse Stockholm. Zangeres Jamala behaalde met het liedje 1944 de meeste punten. Het liedje ging over de deportatie van Krim-Tataren door de Sovjet-Unie en vertelde het persoonlijke verhaal van de zangeres.

Nederland kreeg 153 punten, 114 van de vakjury en 39 van de televisiekijkers, die ieder de helft van het aantal stemmen bepaalde. Velen hadden beter verwacht, maar onder anderen Frans Bauer bleef nuchter: "We mogen trots zijn", twitterde de zanger uit Fijnaart.

Ook AVROTROS blikt tevreden terug. "We zijn heel trots op Douwe Bob. Hij is in staat geweest Nederland bij elkaar te brengen", zei een woordvoerder na afloop van de finale.

ZIE OOK: Brabants talent op Eurovisie Songfestival, Bram (36) speelt in band Douwe Bob: ‘Het was geweldig’


Douwe Bob - Slow Down


Jamala - 1944
Meer over dit onderwerp:
douwe bob songfestival eurovisie songfestival