Ex van vermoorde Linda kritisch over rapport, advocaat 'gaat politie aansprakelijk stellen'

18 mei 2016 om 01:34
nl
Edwin Wangsakrama, vader van het zoontje van de vermoorde Linda van der Giesen, houdt een dubbel gevoel over aan de uitkomsten van het rapport over de fouten die de politie heeft gemaakt. Hij is blij dat de politie het boetekleed aantrekt, maar vindt het opvallend dat geconcludeerd wordt dat de politie ‘niet verwijtbaar heeft gehandeld’. Zijn advocaat Peter Schouten maakte later op de avond in het tv-programma Pauw bekend dat hij de politie aansprakelijk gaat stellen voor de dood van Linda.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

“Ze zeggen het één en tegelijkertijd ook het ander”, zegt de Tilburger tegenover de camera’s van Omroep Brabant. Uit het rapport dat dinsdag is gepubliceerd, blijkt dat de politie grote inschattingsfouten heeft gemaakt bij het beschermen van Linda, die vorig jaar door haar ex werd doodgeschoten.  
De aangifte van de vrouw uit Zevenbergen tegen haar ex had in combinatie met andere informatie moeten leiden tot een snelle interventie. Door een bureaucratische werkwijze van de politie is dat niet gebeurd.
ZIE OOK: Vader zoontje vermoorde Linda in financiële problemen na moord: ‘Moest alles opgeven voor Jeremy'
'Hij moet het zonder zijn moeder doen'De advocaat van Wangsakrama, Peter Schouten, kijkt of de politie aansprakelijk kan worden gesteld. Ook vindt hij dat het zoontje van Linda recht heeft op een schadevergoeding, omdat hij ‘het voortaan zonder zijn moeder moet doen’.
"Politie is aansprakelijk"“We gaan het rapport nu met twee vergrootglazen bestuderen”, zei schouten eerder op de dag tegen Omroep Brabant, “want het is vreemd en tegenstrijdig dat ze op basis van deze resultaten zeggen dat de politie niet verwijtbaar heeft gehandeld.” Na het lezen van het rapport zei hij in het tv-programma van Pauw dat hij de politie aansprakelijk gaat stellen voor de dood van Linda".
Voor Wangsakrama was de bekendmaking van het rapport een ‘emotionele gebeurtenis’. “Ik ben blij dat dit tot stand is gekomen en dat ze hebben toegegeven dat er fouten zijn gemaakt. Maar het is gek dat er tegelijkertijd ook iets anders wordt gezegd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.