Geen nieuw onderzoek naar Koen B. die Juliette Bouhof om het leven bracht

17 mei 2016 om 17:10 • Aangepast 21 november 2020 om 10:22
nl
Er komt geen nieuw onderzoek naar Koen B. Dat heeft het hof in Den Bosch bepaald tijdens een pro-formazitting. Koen B bracht 2 jaar geleden geleden Juliette Bouhof om het leven. Haar moeder had gevraagd om een contra expertise, maar het hof zegt genoeg te hebben aan het bestaande rapport.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

De moeder van Juliette, Janneke van der Staaij diende het verzoek in via haar advocaat Peter Schouten in. Zij zag het bestaande gedragskundige rapport in en had daar zo haar vraagtekens bij. "We lezen nergens in het rapport dat er onderzoek is gedaan vanuit het perspectief van huiselijk geweld. Dat zou waarschijnlijk wel een andere uitkomst opgeleverd hebben'", aldus Schouten.  
Teleurstelling De moeder van Juliette is kritisch op het onderzoek vanwege haar eigen ervaring in de forensische psychologie. Dat het hof haar verzoek afwijst is een teleurstelling. "We hadden dit wel verwacht, maar niet gehoopt." [Tweet:body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/732539694920159232] Volgens Schouten is de uitkomst van het gedragsdeskundige rapport belangrijk voor de rouwverwerking, maar ook voor het inzicht in de zaak. "Bovendien zou uit een nieuw onderzoek kunnen blijken dat het gaat om een ander soort dader."
Schouten zou graag willen weten hoe groot de kans is dat Koen B. achter de familie aan gaat als hij vrij is gekomen. Nieuw onderzoek zou daar duidelijk over moeten scheppen.
Hoger beroep De 17-jarige Juliette Bouhof werd in oktober 2014 dood gevonden in het centrum van Eindhoven. Haar ex-vriend Koen B. werd door de rechter veroordeeld tot negen jaar cel wegens doodslag. Hij werd vrijgesproken voor moord. Zowel Koen B. als justitie zijn in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. B. wil in hoger beroep veroordeeld worden voor ‘mishandeling met de dood tot gevolg’. Justitie wil dat zijn onvoorwaardelijke celstraf hoger wordt.
ZIE OOK: Moeder gedode Juliette Bouhof (17) is het beu en stuurt brandbrief naar OM: 'De zaak is verprutst'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.