Man (25) die hond Trix doodstak krijgt werkstraf, dader gaat in hoger beroep

BREDA - De 25-jarige man uit Made die eind januari de hond Trix doodstak in Wagenberg, heeft vrijdag 80 uur werkstraf gekregen voor de rechter in Breda. Justitie eiste 120 uur tegen de man, die eerder al toegaf dat hij de hond heeft gestoken. De man uit Made gaat in beroep, meldt zijn advocaat vrijdag.
De Mechelse herder werd zondagmiddag 31 januari doodgestoken in hondenuitlaatgebied De Put bij Wagenberg.

Advocaat: 'Het was noodweer'
De man uit Made had het mes bij zich omdat hij zijn werkjas aan had. "Het mes heb ik nodig voor werk", zo stelde hij vrijdag. De officier van justitie gelooft het verhaal niet, omdat de verdachte het mes vlak na het steken heeft weggegooid. "Je kunt niet elke keer een mes trekken bij ontmoetingen tussen honden'', aldus de aanklager.

De hond, die zonder lijn werd uitgelaten, liep los rond op De Put. Volgens de vriendin van de verdachte, die op dat moment met de verdachte man was, viel de herder hun hond Angel aan. Het steken heeft ze niet gezien, zo beweert ze vrijdag.

De advocaat van de man spreekt over noodweer. De man zou pas hebben gestoken nadat hij Trix al had geschopt. Na de uitspraak gaf de advocaat aan in hoger beroep te gaan.

Signalement van duo verspreid
De politie gaf al snel een gedetailleerd signalement vrij van het duo. Dezelfde dag meldden een man van 25 en een vrouw van 22 uit Made zich op het politiebureau in Oosterhout. De zaak tegen de vrouw werd toen geseponeerd.

De zaak heeft volgens de politie tot veel ‘maatschappelijke verontwaardiging’ geleid.
Meer over dit onderwerp:
dierenmishandeling wagenberg made rechtszaken