Booming Brabant in hogere sferen: vliegbasis Woensdrecht ontvangt JSF met open armen

EINDHOVEN - Booming Brabant bevindt zich deze week in hogere sferen. Vliegbasis Woensdrecht, Breda International Airport, F16, JSF, hangars, vliegtuigonderhoud en reclamevliegtuigen. Donderdag om 17.55 uur is de take-off van Booming Brabant. Now boarding!
Deze week zijn de eerste twee F35-vliegtuigen (JSF) in Nederland geland. Vanaf 2019 wordt het onderhoud van de Nederlandse en 600 andere JSF's uitgevoerd op vliegbasis Woensdrecht. De commandant van het Logistiek Centrum Woensdrecht Mario Verbeek vertelt wat dat betekent voor de werkgelegenheid in West-Brabant.


Oudere vliegtuigen, zoals bijvoorbeeld de F-16, zijn van metaal gemaakt. Tegenwoordig gebruiken vliegtuigbouwers steeds vaker lichtere composietmaterialen. Een van de bedrijven die het onderhoud aan deze composieten doet is Airborne International, gevestigd op vliegbasis Woensdrecht. Zij gaan bovendien meewerken aan het onderhoud van de JSF.

Breda International Airport groeit
Breda International Airport, voorheen Seppe, maakt een flinke groei door. Steeds meer hangars worden bijgebouwd zodat steeds meer bedrijven zich er kunnen vestigen. Bijvoorbeeld CNE Air, een bedrijf dat luchtreclame verzorgt.  

Deze week is de vijfde editie van de Dutch Technology Week. Tijdens deze week worden de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld aan een groot publiek. Maarten van Andel, directeur van PANalytical en vanaf de start betrokken bij DTW, schuift bij Booming Brabant aan.

Kinderen spelen steeds minder buiten en zitten veel binnen achter hun spelcomputer. Wanderwatch uit Tilburg introduceert een smartwatch voor kinderen gericht op buitenspelen. En nog één voordeel: ouders kunnen via de watch hun kroost digitaal in de gaten houden.  


Over vrijetijd gesproken. Heb je de thema-uitzending over de Brabantse vrijetijdseconomie gemist? Een mooie gelegenheid om de uitzending te bekijken!

Lees alles over de Brabantse economie en 'Booming Brabant' op omroepbrabant.nl/boomingbrabant. 'Booming Brabant' is ook te bekijken via Uitzending Gemist. Ook op het YouTube-kanaal van Omroep Brabant is het wekelijkse businessprogramma te zien.