Eindhoven voetbalhoofdstad? Dacht het niet!

EINDHOVEN - Voetbal. Daar hebben we allemaal verstand van. Vooral in Eindhoven zou je denken. Die stad leverde immers voor de tweede keer in successie de landskampioen. Eindhoven voetbalhoofdstad? Mooi niet. Want Eindhovenaren blijken de ballen verstand van voetbal te hebben. Net als de Tilburgers trouwens, hoewel hun club op het nippertje in de eredivisie bleef.
Niet de grote stedelingen, maar de dorpelingen hebben het meeste verstand van voetbal. Voor de voetbalkennis in Brabant moet je in de Mortel zijn. Een dorp in de gemeente Gemert-Bakel. Dat blijkt uit de cijfers van Matchwinner.

De RTL 7-app en het bijbehorende TV-programma van Wilfred Genee, werd de afgelopen twee maanden door ruim 200.000 voetballiefhebbers gespeeld. Van de dagelijks elf gestelde vragen hebben de bewoners van De Mortel er gemiddeld 6,42 goed. De dorpen Oploo (6,41) en Venhorst (6,40) volgen op een tweede en derde plek.

Brabant is derde
Inwoners van Eindhoven of Tilburg kunnen niet tippen aan de voetbalkennis van de kleinere Brabantse dorpen. Zij vallen buiten de top 10. De hoogst scorende woonplaats van Nederland is Blokker (Noord-Holland) met een gemiddelde van 6,88 van de elf.

Noord-Brabant neemt de derde plaats in op de provincieranglijst. Voetbalfans uit Limburg (5,71) scoren gemiddeld het hoogst. Met een minimaal verschil gevolgd door Zeeland (5,70).

Opvallend is dat aanhangers van Eredivisieclubs (5,95) opvallend lager scoren dan aanhangers van clubs uit de Eerste Divisie (6,23)
Meer over dit onderwerp:
rtl tv programma's matchwinner voetbal