Unieke, dubbele blikseminslag in straat Deurne: brand in drie rijtjeshuizen, geen gewonden

DEURNE - Aan de Rietgors in Deurne is vrijdagavond tegen middernacht in drie rijtjeshuizen brand uitgebroken door een dubbele blikseminslag. Het vuur was korte tijd uitslaand. In totaal raakten vier woningen beschadigd. Ondanks het late tijdstip en de zware regenval stonden er tientallen buurtbewoners op straat toe te kijken.
De brandweer kreeg tegen middernacht een melding dat de bliksem was ingeslagen op de zolder van twee woningen aan de Rietgors. Een andere bliksemschicht trof de zolder van een drie huizen verderop gelegen woning. "Dat is heel bijzonder, zoiets heb ik in elk geval nog nooit meegemaakt", aldus Peter van der Horst, de officier van dienst van de brandweer.


Geen gewonden
De brandweer was met drie bluswagens en een hoogwerker aanwezig om het vuur te bestrijden. Inmiddels is het sein 'brand meester' gegeven. Er zijn geen gewonden gevallen. De bewoners van de getroffen huizen zijn elders ondergebracht. Wanneer zij weer terug kunnen, is nog niet duidelijk.

Brandweerlieden deelden knuffelbeertjes uit aan geschrokken kinderen op straat. De Rietgors was rond één uur 's nachts nog in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

ZIE OOK: ‘Doe open alsjeblieft, er is brand!’ Anouk (22) maakt slapende vrouw in brandend huis Deurne wakker

Noodweer
In Limburg, waar Deurne aan grenst, was het vrijdagavond noodweer. Het regende hard en het hagelde ook op sommige plaatsen. Ook treinreizigers ondervonden hinder, tussen Heerlen en Herzogenrath/Kerkrade reden door blikseminslag geen treinen.

Het KNMI had voor Limburg code geel afgekondigd voor mogelijk gevaarlijk weer. Er kwamen onweersbuien voor met neerslag van 30 millimeter of meer. Ook hagel was volgens het weerinstituut mogelijk. Op buienradar was vrijdagavond te zien dat de buien niet echt bewegen, maar dat ze blijven hangen boven het zuiden van Limburg.Meer over dit onderwerp:
deurne rietgors blikseminslagen onweer branden 112