Anouk maakt slapende vrouw in brandend huis Deurne wakker

DEURNE - “Ik was echt superbang, maar ik moest dit gewoon doen.” De 22-jarige Anouk Spoorenberg aarzelde geen moment toen ze langs de drie brandende huizen in Deurne fietste. Ze klopte aan bij de woning waar de bliksem was ingeslagen en seinde andere buurtbewoners in. “Ik liep echt helemaal te shaken, die knallen waren enorm en het vuur verspreidde zich supersnel. Echt de schrik van mijn leven.”
In twee rijtjeshuizen op de Rietgors sloeg tegen middernacht de bliksem in. Op dat moment fietste Anouk voorbij. Ze kwam net van de kermis vandaan. “Ik wilde er niet langer blijven, omdat het weer echt heftig begon te worden. Die knallen waren niet normaal meer. Normaal ben ik niet zo bang van onweer, maar dit sloeg alles.”

Ze wist niet wat ze meemaakte toen ze drie verschillende huizen in de straat in brand zag staan. “Ik stapte van mijn fiets en begon als een gek te schreeuwen. Ik bonsde bij een van de huizen hard op de deur. Ik riep heel hard: 'Alsjeblieft, doe open, er is brand, alsjeblieft’. Gelukkig kwam er toen een mevrouw naar beneden gelopen.”


'Ik was zeiknat'
Daarna ging alles heel snel, zegt Anouk. “De brandweer was er snel bij. Toen ben ik maar naar huis gegaan, even verderop. Ik was zeiknat van de regen. Het kwam met bakken naar beneden. Ik hoop dat er niemand gewond is geraakt.”

In Limburg, waar Deurne aan grenst, was het vrijdagavond noodweer. Het regende hard en het hagelde ook op sommige plaatsen. Ook treinreizigers ondervonden hinder, tussen Heerlen en Herzogenrath/Kerkrade reden door blikseminslag geen treinen.