Video

25-duizendste leerling volgt verkeerslessen in DAF Museum Eindhoven: "Verkeersregels hoezo saai"

31 mei 2016 om 11:00
nl
De verkeerslessen in het DAF Museum zijn populair: dinsdag ontving het automuseum de 25-duizendste leerling voor het lesprogramma 'Verkeersregels, hoezo saai?'. Het is de 10-jarige Isis van basisschool 't Klokhuis uit Geldrop. Het meisje kreeg een horloge en gratis toegangsbewijzen voor het museum.
Profielfoto van Hermans Jacqueline
Geschreven door
Hermans Jacqueline

De lessen worden gegeven door vrijwilligers van het DAF Veilig verkeerfonds en is speciaal voor kids van uit groep 5 tot en met 8 uit het basisonderwijs. Ze krijgen uitleg over alledaagse verkeerssituaties.
Het mooie daarbij is dat scholen ook zelf gevaarlijke situaties bij hun in de buurt kunnen inbrengen. Meestal willen ze dat er in de les aandacht is voor de verkeersregel 'voorrang verlenen'.
Interactieve verkeersproeven en - spelletjesKinderen kunnen in de computerhoek interactieve verkeersproefjes of -spelletjes. Daarnaast is er een levensgrote puzzel waarmee elk denkbaar kruispunt of rotonde gelegd kan worden. Hier worden de gevraagde situaties in de praktijk nagespeeld. En voor de behandeling van de dode hoek staan de vrachtwagens voor het uitzoeken in het DAF museum
Het DAF Veilig verkeerfonds geeft sinds 2002 deze lessen. Het startsein van het project is destijds gegeven door mr. Pieter van Vollenhoven.
Gevaren in het verkeer"Educatie is een belangrijke taak van het DAF museum", zegt directeur Joost van den Bosch. De kinderen leren op speelse wijze om te gaan met de gevaren in het verkeer. De belangstelling van scholen voor de verkeerslessen is groot. Vorig jaar oktober stond de teller nog op 15-duizend leerlingen, en nu eind mei dus op 25-duizend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.